Autobeveiliging: Nieuwe cijfers

Autobeveiliging: Over de eerste 6 maanden van 2018 is het aantal gestolen personenauto’s opnieuw fors gedaald met ruim 14%. Het eerste halfjaar werden er 3643 gestolen tegen 4254 in dezelfde periode van 2017.

Autodieven hebben het steeds moeilijker. Volgens AVc is de voornaamste reden hiervoor de toegenomen bescherming tegen diefstal bij auto’s. Want een auto stelen is één ding, ermee wegkomen iets heel anders. Gekoppelde registratie- en datasystemen zorgen er al vaker voor dat een autodief alsnog in de kraag wordt gevat. Of in elk geval de gestolen auto wordt teruggevonden. De kans daarop is een kleine 40 procent, al verschilt dit sterk per model. Duurdere auto’s worden vaker teruggevonden, wat niet onlogisch aangezien een voertuigvolgsysteem veelal verplicht wordt door de verzekeringsmaatschappij.

Lees meer hierover op de website van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Zorg ook voor optimale bescherming van uw auto. Onze Track & Trace abonnementen voor gecertificeerde toepassingen stellen u in staat zelf te kiezen hoeveel zekerheid u wenst. De vier Security abonnementen waaruit u kunt kiezen vindt u hieronder. Voor alle beveiligingsproducten geldt dat ze voldoen aan de hoge eisen van Kiwa/SCM klasse VVS. Bij elk abonnement krijgt u de beschikking over de FARINGWELL APP. Meer weten? Klik hier.

Bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit