autobeveiliging autodiefstal, hybride

Autodiefstal: Steeds meer hybride auto’s gestolen

Goede beveiliging van hybride auto’s wordt steeds belangrijker. Het aantal gestolen jonge hybride auto’s is in de eerste drie maanden van 2018 sterk toegenomen. Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (Stichting AVC) spreekt van een nieuwe autodiefstal trend.

De NOS rapporteert dat in de eerste maanden van dit jaar er veel meer (deels) elektrische auto’s gestolen zijn dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) bevestigt na berichtgeving van De Telegraaf dat het aantal meer dan verdubbeld is. Hoewel er in Nederland ook meer elektrische auto’s en hybrides rijden dan vorig jaar, spreekt AVc van een opvallend hoog aantal autodiefstallen.

De stichting vermoedt dat de auto’s naar het buitenland gaan. “Deze gaan waarschijnlijk een container in en gaan dan door naar het buitenland. Een elektrische auto steel je waarschijnlijk niet voor onderdelen.”

Ook zijn er geen braaksporen op de plek waar de auto’s stonden. “Je wil natuurlijk geen ruitje inslaan, want als je de auto weer wil gebruiken moet je dan weer nieuwe ruiten bestellen. Als je dat vaak doet, val je op, en dat wil je natuurlijk niet.” Een groot deel van de gestolen auto’s is keyless. Dat wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van een speciale sleutel die een signaal afgeeft waarmee de auto van het slot gaat als die in de buurt komt. Dit is waarschijnlijk de zwakke plek in de beveiliging van de auto’s.

FARINGWELL Mobile Security biedt alles voor de complete beveiliging van auto’s. De basis hiervoor is altijd een geavanceerd volgsysteem voor Track & Trace dat naar persoonlijke wensen uitgebreid kan worden. Altijd zicht op waar een auto is.

Bronnen: NOSVerbond van Verzekeraars, De Telegraaf

Foto van: Jessica Furtney on Unsplash