Onze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op oke te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Alarmklasses

De FARINGWELL diensten richten zich op alarmklasse 4, 5 en TV van Kiwa/SCM. Vanaf 1 januari 2021 is de klassenindeling gewijzigd.

Kiwa/SCM erkent de volgende alarmklassen voor opsporingssystemen:

  • Klasse 4
  • Klasse 5
  • Klasse TV

FARINGWELL Klasse 4 geeft automatisch de locatie van het volgsysteem door en kan real-time worden getraceerd door onze Particuliere Alarm Centrale (PAC). Ook is het FARINGWELL systeem  voorzien van een startonderbreker/blokkeersysteem.

Ons klasse 5 FARINGWELL volgsysteem heeft dezelfde eigenschappen als ons klasse 4 systeem, met als aanvulling een koppeling aan alarmklasse 3 voor doormelding aan de alarmcentrale en een automatische inschakeling van het blokkeersysteem. 

De TV klasse (peilzender) geeft 1x per 24 uur een locatie update, en een aantal malen per dag komt het systeem online om eventuele nieuwe informatie op te halen. De overige tijd gaat het systeem in slaapstand en zend geen signalen uit. Hierdoor is dit systeem moeilijk te vinden in het voertuig en wordt deze vaak als extra beveiliging door uw verzekeraar gevraagd.