Onze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op oke te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.




FAQ

Hier vindt u alle antwoorden op de meest gestelde vragen. U kunt de vragen/antwoorden zelf rangschikken op onderwerp of ze allemaal tegelijk tonen.

Ik heb via de App mijn Start-Block in/uitgeschakeld, er lijkt echter niets te gebeuren?

Het in- of uitschakelen van de Start-Block via uw App kan enige tijd in beslag nemen. Het bereik van uw mobiele telefoon of tablet en van het volgsysteem spelen hierin een grote rol. Indien u direct met de auto op pad moet, schakel de blokkering dan uit via de speciale knop in uw auto. Voor meer informatie kunt u ook onze informatiefilm bekijken.

In mijn auto is de Start-Block knop rood, maar in de App is deze nog groen.

In dit geval adviseren wij u om de App af te sluiten en opnieuw te openen om de informatie te verversen.

Ik ben mijn wachtwoord van de FARINGWELL App vergeten. Waar kan ik deze opvragen?

Als u uw wachtwoord van de FARINGWELL App bent vergeten , kunt u ons hiervoor een e-mail sturen op customercare@faringwell.com.

Wat is het verschil tussen het FARINGWELL e-Account en de App?

Via het e-Account heeft u toegang tot uw gegevens, zoals deze bij FARINGWELL geregistreerd zijn. U kunt hier onder andere uw adresgegevens en factuurhistorie terugvinden of wijzigingen aan ons doorgeven. Via de FARINGWELL App kunt u de locatie van uw voertuig(en) opvragen en, indien van toepassing ook de Start-Block in uw auto in- en uitschakelen.

Waarom zou ik voor FARINGWELL kiezen?

Met een FARINGWELL systeem kiest u voor de allerbeste prijs/kwaliteit. De combinatie van uitsluitend A-kwaliteit producten met een uitmuntende service en garantie, maakt dat u jarenlang met een gerust hart kunt vertrouwen op een perfecte beveiliging.

Wat kost een FARINGWELL volgsysteem?

De prijs van een systeem wordt mede bepaald door het type voertuig en de gewenste beveiligingsklasse. Voor een juiste prijsopgave kunt u terecht bij één van onze gecertificeerde verkoop/installatiepartners. Voor een installateur in uw regio, klik hier.

Hoe bestel ik een volgsysteem?

FARINGWELL maakt uitsluitend gebruik van gecertificeerde en getrainde verkoop- en inbouwspecialisten. Hier kunt u onze systemen aanschaffen en laten installeren. Vind hier een installateur in uw regio. Tevens zijn wij u graag van dienst voor een persoonlijk advies.

Heb ik garantie op het systeem?

Alle FARINGWELL systemen zijn vervaardigd met uitsluitend kwaliteitselektronica en -onderdelen. Om volledig en probleemloos op uw beveiliging te kunnen vertrouwen verlenen wij 3 jaar garantie op het volgsysteem. Bepaalde onderdelen zoals de interne noodaccu kennen een kortere garantietermijn.

Kan ik mijn huidige abonnement meenemen naar een andere auto?

Uw abonnement is persoonlijk en niet voertuig-gebonden. U kunt probleemloos uw reeds betaalde abonnement gebruiken op een nieuwe auto. Voor de wijziging van uw voertuig zijn slechts administratieve kosten van toepassing.

Kan ik op mijn huidige abonnement extra diensten afsluiten?

Het wijzigen van uw huidige abonnementsvorm is mogelijk. Toevoegen van extra diensten kan op elk gewenst moment tijdens de looptijd. De op dat moment geldende prijs van de extra dienst zal verrekend worden naar rato van de nog resterende looptijd en aan u worden gefactureerd.

Ik ga mijn huidige auto verkopen, wat moet ik doen?

Het huidige volgsysteem kunt u laten overbouwen naar uw nieuwe auto of u kunt een geheel nieuw systeem, met de laatste technische voorzieningen en 3 jaar garantie, in de nieuwe auto laten installeren. Uw reeds betaalde abonnement loopt uiteraard gewoon verder op de nieuwe auto. Indien u echter geen gebruik meer wenst te maken van uw abonnement, dient u dit tijdig schriftelijk te beëindigen. U kunt dit eenvoudig regelen via uw e-Account. Om naar de inlogpagina te gaan, klik hier.

Ik wil mijn overeenkomst beëindigen, wat moet ik doen?

Indien uw abonnement niet kan worden voortgezet op de nieuwe auto, dient u uw abonnement op te zeggen. FARINGWELL hanteert een opzegtermijn van tenminste 1 maand voor het einde van de looptijd. Onze overeenkomsten zijn standaard voor de periode van één jaar. Ruim voor de prolongatiedatum ontvangt u, als extra service van FARINGWELL, hierover een herinnering. Opzegging 1 maand of eerder voor de prolongatiedatum is kosteloos. Als u besloten heeft de overeenkomst te beëindigen, dan kunt u dit doen via uw e-Account of schriftelijk onder vermelding van uw ID code .

Kan ik iemand persoonlijk spreken?

Onze Customer Care afdeling is op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08:00 – 17:30 uur. U kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 (0)88 – 22 52 200.

Hoe zijn mijn persoonlijke gegevens beschermd?

FARINGWELL heeft als één van de weinige leveranciers het keurmerk ‘Beveiliging Mobiele Objecten en Personen’. Via dit keurmerk bent u altijd verzekerd van een optimale beveiliging van al uw persoonsgegevens.

Hoe weet ik dat mijn volgsysteem goed functioneert?

Zonder dat u hier iets van merkt, controleert FARINGWELL automatisch uw systeem op zijn werking. Mocht het toch voorkomen dat tijdens deze controle een defect wordt waargenomen, dan word u daarvan op de hoogte gesteld. Zo bent u altijd verzekerd van een werkend beveiligingssysteem en komt u niet voor verrassingen te staan. Daarnaast dient het systeem periodiek gekeurd te worden. Bij plaatsing van het systeem is uw systeem 3 jaar lang goedgekeurd. Hierna dient u het systeem jaarlijks te laten controleren.

Krijg ik restitutie bij voortijdige beëindiging?

U kunt te allen tijde uw betaalde abonnement ‘meenemen’ en laten activeren op uw nieuwe auto. Is dit voor u niet van toepassing, neemt u dan contact op met onze afdeling Customer Care op customercare@faringwell.com of bel +31 (0)88 22 52 200.

Mijn auto gaat voor onderhoud naar de garage, moet ik dit nog melden?

Het volgsysteem zal bij het loskoppelen van de accu een automatische melding naar de alarmcentrale sturen. Om onnodige alarmmeldingen te voorkomen kunt u met uw ID code vooraf, voor een afgesproken datum en tijdsduur, deze doormelding stopzetten. U kunt hiervoor direct contact opnemen met onze Alarmcentrale: +31 (0)88 22 52 222.

Ik wil mijn auto preventief laten blokkeren, kan dit?

Ja dit is mogelijk. U kunt dit doen middels de speciale knop in uw auto, de FARINGWELL App, of de alarmcentrale. Ook kunt u gebruik maken van Time-Block waarmee de inschakeling op een gekozen tijdstip plaatsvindt. Voor meer informatie over Time-Block kunt u terecht bij onze Customer Care afdeling.

Mijn auto start niet meer, wat nu?

Indien uw volgsysteem is uitgerust met een Start-Block module kan, na activatie hiervan, worden voorkomen dat de auto herstartbaar is. Indien uw voertuig is voorzien van een extra button met code, voor het gebruik van Jamming-Block, heeft u als herkenning een rode LED in de auto die alleen bij blokkering oplicht (wanneer de auto op contact staat). Via de button kunt u, d.m.v. het invoeren van uw persoonlijk pincode, het blokkeren van de auto zelf opheffen. Voor meer informatie kunt u ook onze informatiefilm bekijken. Indien u geen gebruik maakt van de extra service Start-Block dient u altijd uw hulpdienst te raadplegen.

Wat zijn de verschillen in de Block benamingen?

De FARINGWELL Start-Block module heeft diverse mogelijkheden. Jamming-Block is de naam van de functie die automatisch Start-Block activeert wanneer een jamming-signaal wordt gedetecteerd. Daarnaast kunt u Start-Block ook zelf inschakelen via de App of de button in het voertuig. Met Time-Block kunt u Start-Block door ons laten programmeren om op bepaalde tijden vanzelf in- en uit te schakelen. Bij keuzes met een eindtijd wordt de blokkade automatisch weer opgeheven. Alarm-Block houdt in dat uw systeem Start-Block automatisch ingeschakelt na een inbraakalarm*. Voor meer informatie kunt u kijken op onze Mobile Security pagina of u kunt onze informatiefilm bekijken.

*koppeling van het volgsysteem met het alarm van uw auto is hiervoor noodzakelijk!

Mijn auto is gestolen, wat moet ik doen?

Bel zo snel mogelijk met de FARINGWELL Alarmcentrale via +31(0)88 22 52 222. De Alarmcentrale is 24/7 voor u beschikbaar. De centralist van de Alarmcentrale zal uw melding direct na verificatie van uw ID code in behandeling nemen.

De kilometerstand in het account wijkt af van de stand in mijn auto.

Het volgsysteem van FARINGWELL registreert uw kilometers via GPS. Hierdoor is het mogelijk dat uw daadwerkelijke kilometerstand afwijkt van uw account. Wij adviseren u in dit geval om uw huidige kilometerstand aan ons door te geven via customercare@faringwell.com (o.v.v. datum en tijdstip van de opname). Wij zullen de kilometerstand dan voor u corrigeren in uw account.

Ik wil graag een rit wijzigen van zakelijk naar privé.

Dit is mogelijk, wij verwijzen u hiervoor door naar de handleiding Fiscaal Service (pagina 7, 2.8).