Onze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op oke te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
De Clifford groep van bedrijven (Clifford, Faringwell en Traxgo) wordt onderdeel van AddSecure

4 September 2023

AddSecure neemt Clifford Group over, een toonaangevend telematicabedrijf dat Mobile Security en Connected Mobility-oplossingen levert. De overname markeert de intrede van Addsecure in een nieuwe IoT branche, en de oprichting van een nieuwe business unit, Smart Mobility.

AddSecure, een toonaangevende Europese leverancier van veilige IoT-connectiviteit en end-to-end oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het Clifford Group, zal overnemen, een toonaangevend telematicabedrijf met meerdere merken dat gecertificeerde, geavanceerde Mobile Security - en Connected Mobility oplossingen levert in de Benelux.

Door de overname betreedt AddSecure nieuwe IoT-verticals en combineert Connected Mobility en Mobile Security oplossingen en richt het een nieuwe business unit op, Smart Mobility. Dit versterkt AddSecure's positie als toonaangevende leverancier van IoT-connectiviteit en end-to-end oplossingen in Europa, waardoor nieuwe en bestaande klanten worden geholpen bij het beheren van hun mobiele activa.

“AddSecure zal Clifford's marktleidende expertise en platforms op het gebied van Mobile Security en Connected Mobility benutten, niet alleen voor verdere groei in de Benelux-markt, maar ook voor uitbreiding naar nieuwe markten en naar aangrenzende niet-automobielbranches. Bovendien zal de deal ook mogelijkheden voor cross-selling creëren”, zegt Stefan Albertsson, CEO van AddSecure.

“We zijn blij dat we een goed thuis hebben gevonden in AddSecure en zien zeer goede mogelijkheden voor verdere groei en ontwikkeling als onderdeel van een uitgebreide Europese leverancier van IoT- en telematica-oplossingen. Ik kijk ernaar uit om onze groei verder te blijven ontwikkelen en ook de nieuwe business unit, Smart Mobility, te leiden”, zegt Huibjan Braafhart, CEO van Clifford Group.

Huibjan Braafhart maakt deel uit van het Corporate Management Team van AddSecure en rapporteert rechtstreeks aan CEO Stefan Albertsson.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kristina Grandin, Director Corporate and Marketing Communication van AddSecure Mobiele telefoon: +46 70 689 52 08, kristina.grandin@addsecure.com

Over Clifford Group
Clifford Group is een toonaangevend telematicabedrijf met meerdere merken dat gecertificeerde, geavanceerde Mobile Security- en Connected Mobility oplossing levert in de Benelux. Clifford heeft een sterke positie als aanbieder van voertuigvolgsystemen voor zowel de auto- als de niet-automobielsector gericht op het voorkomen van diefstal en het terugvinden van gestolen voertuigen en mobiele objecten. Clifford Group richt zich met de labels Clifford en Faringwell voornamelijk op premium automerken in de Benelux via de auto-importeur- & autodealerkanalen en het universele installateursnetwerk. Het bedrijf speelt een centrale rol in deze infrastructuur als een ongeëvenaarde interface tussen installateurs, auto-importeurs, telematica-serviceproviders, dealers, OEM's en eindgebruikers. Naast deze Mobile Security beveiligingsoplossingen biedt Clifford Group oplossingen voor Connected Mobility onder de merknaam Traxgo, die erop gericht zijn wagenparkbeheerders in staat te stellen de efficiëntie van hun vloot te optimaliseren en de waarde van hun mobiele activa te beschermen. Ondersteund door een in-house ervaren R&D-team, maakt het betrouwbare en schaalbare Traxgo-platform met optionele planningsinterface oplossingen op maat mogelijk die in de loop der jaren vele grote en middelgrote wagenparken, verhuur- en leasemaatschappijen en alle andere soorten wagenparken hebben aangetrokken.

Over AddSecure
AddSecure is een toonaangevende Europese leverancier van veilige IoT-connectiviteit en end-to-end-oplossingen. We helpen klanten hun activiteiten te optimaliseren, bedrijfswaarde te vergroten en vitale functies te beveiligen. Door verbonden, datagestuurde en sensorgebaseerde oplossingen te combineren met de beste expertise in hun klasse, voldoen we aan de behoeften van onze klanten, ongeacht de branche. Onze veilige IoT-oplossingen worden gebruikt op het gebied van gebouwen, alarmering, transport en logistiek, persoonlijke veiligheid en beveiliging, gezondheidszorg, bouw, gemeenten, scholen, reddingsdiensten, elektriciteitsnetten en meer. Het hoofdkantoor van AddSecure bevindt zich in Stockholm, Zweden. Onze belangrijkste markt is Europa, maar we bedienen klanten over de hele wereld. Met meer dan 1.000 medewerkers helpen we de wereld veiliger, slimmer en duurzamer te maken. AddSecure is grotendeels in handen van Funds, beheerd door Castik Capital, een Europees private-equityfonds met een langetermijnbenadering voor waardecreatie.