Autobeveiliging, carhack, autoslot, Faringwell

Autobeveiliging: Steeds meer aandacht voor sleutelloze autodiefstal

“Hoe werkt sleutelloze autodiefstal en dekt de autoverzekering de schade?” | Aan de hand van een de uitzending van NPO ‘Jacht op de autodief’ deed de Consumentenbond navraag bij 10 grote autoverzekeraars over autobeveiliging.

Opvallend is dat het aantal auto’s dat gestolen wordt steeds minder wordt, maar dat de waarde en het aantal auto’s dat niet meer teruggevonden wordt steeds meer toeneemt. Vooral het laatste biedt een extra probleem, het wordt juist moeilijker vast te stellen op welke manier de autodiefstal heeft plaatsgevonden….. Verzekeraars hebben vaak de eis dat er bij autodiefstal braaksporen zijn, dat de eigenaar twee autosleutels moet kunnen overleggen etc. dekking wordt steeds moeilijker.

Moderne auto’s worden steeds meer kwetsbaar voor ‘auto hacking’, ‘key hacking’, ‘remote hacking’  via o.a. het Infotainment systeem. Goede autobeveiliging wordt steeds belangrijker.

FARINGWELL Mobile Security biedt alles voor de complete beveiliging van auto’s. De basis hiervoor is altijd een geavanceerd volgsysteem voor Track & Trace dat naar persoonlijke wensen uitgebreid kan worden. Altijd zicht op waar een auto is.

Benieuwd wat de interesse van de Consumentenbond heeft gewekt? Bekijk hier de NPO uitzending ‘Jacht op de autodief’

N.B. Ook de ANWB geeft aan dat deze diefstalmethode wel zijn aandacht heeft en probeert klanten hiervoor te waarschuwen.

Bronnen: ConsumentenbondNPO, Computest